E oficial! Cei mai buni mucenici sunt cei ardeleneşti: cârnaţi în formă de 8 presărați cu jumări

E 9 martie, ziua când pe Facebook se poartă eternul război între mucenicii munteneşti şi cei moldoveneşti. Aşa cum spune un vechi proverb, când doi se ceartă, al treilea câştigă! Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Serios de Sondaje din Capitală, cei mai buni mucenici din România sunt de departe cei ardeleneşti – o adevărată surpriză, pentru că sunt mult mai greu de găsit în cofetării.

“Spre deosebire de ceilalţi mucenici, care au la bază făina, mucenicii noştri ardeleneşti au ca ingredient principal carnea de porc. Tehnic, sunt nişte cârnaţi zdraveni, în formă de opt, presăraţi cu jumări şi atent însiropaţi cu untură. Colesterolul semnifică credinţa, care se depune pe arterele sufletului provocând o mântuire rapidă”, explică Antioh Ţurţure, preot ortodox din Sălaj.

În cinstea celor 40 de sfinţi din Sevastia, ardelenii savurează varianta lor de mucenici alături de 40 de ţoiuri de pălincă, nişte pită şi o ceapă spartă, care sigur are şi ea o însemnătate spirituală, au precizat specialiştii în teologie.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
9 martie 2018 13:25
Citește mai mult despre: Ardeal mucenici

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult