E oficial! Radarele ascunse în boscheţi trebuie semnalizate cu un panou ascuns în boscheţi 2 km mai încolo

Camera Deputaţilor a adoptat, joi, în calitate de for decizional, inițiativa care îi obligă pe polițiști să presemnalizeze prezența radarelor rutiere prin panouri cu 500 – 4.000 de metri înainte. Prin urmare, autoritățile locale din toată țara sunt obligate acum să poziționeze astfel de panouri ascunse în boscheți înaintea fiecărui post de radar, la solicitarea Poliției Rutiere.

Altă prevedere importantă spune că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite decât într-un boschet aflat la maxim 10 metri de mașina de poliție. Pe lângă chitanțier, foaie de parcurs și delegație, agenții poliției rutiere vor fi obligați să aibă la ei și o stropitoare, să mai ude boschetul din când în când. 

Anunțul a stârnit reacții diverse prin țară, unde primarii din mai multe localități s-au plâns că nu au fonduri suficiente pentru a achiziționa boscheți noi, suficienți de înalți să ascundă un polițist cu panou de avertizare cu tot. „Pe vremea lui Ceaușescu România avea o rețea extinsă de boscheți la marginea drumului, plantați în cadrul unui program național de boschetăreală coordonat de Ilie Verdeț. Din păcate după revoluție, mulți dintre acești boscheți au fost furați de către localnici și mâncați sau folosiți în gospodărie în loc de veceu”, explică secretarul de stat Bogdan Doboș din cadrul Ministerului Dezvoltării.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

5 iulie 2018 14:55
Citește mai mult despre: boscheţi politie radar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult