E sezonul de împerechere la urși. Nu vă aplecați după ciuperci!

Pădurarii și oamenii munților avertizează turiștii care se aventurează în această perioadă prin zonele mai sălbatice din România să aibă mare atenție la urși, întrucât e sezonul împerechierii și aceștia sunt un pic mai agresiv. În mod special sunt rugați să nu se aplece după ciuperci, sau ceea ce cred ei că sunt ciuperci.

„Dacă doriți să vizitați natura în această perioadă faceți-o cu ochii în patru și să o faceți încontinuu, fără oprire. În ultimii ani urșii s-au obișnuit cu oamenii și nu le mai este așa frică, iar acum nu e le nici frică și au și chef de mărit populația”, a avertizat directorul Romsilva, ing. Decebal Popescu.

Pădurarii spun că în vremurile de demult oamenii știau ca în această perioadă să nu se avânte prin pădure decât în căutare de urzici, că acolo nu se riscă ursul, dar acum, cu explozia instragramului și a influencerilor, orice prost cu bani de la tati are impresia că natura e așa cum a văzut-o el în documentarele Wild Carpathia. „Inscripțiile alea cu „Atenție, urs! Urme de labă nu sunt doar o glumă. Nu vrei să fii tu animalul ăla în patru labe”, spun specialiștii.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

8 aprilie 2021 14:53
Citește mai mult despre: ciuperci împerechere ursi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult