Am tot râs de vasluieni că umblă toată ziua beți, dar asta nu înseamnă că totul este rău acolo. Cel mai bun exemplu este comuna Sparții Făcăeni unde locuitorii au reușit să paveze toate ulițele și „străzile” cu sâmburi de prune, reușind astfel să fie singura localitate din județ cu toate drumurile pavate. 

drum samburi prune vaslui.jpg

„Dom'le, știu că ăștia de la oraș nu știu ce este pruna, că n-au văzut decât în poze. Ei bine, pruna e un fruct, care are un sâmbure tare înăuntru. Sâmburele ăla se arunca, sau era spart și folosit ca lemn de foc, cel puțin la noi de când am defrișat toate pădurile și am rămas doar cu livezi. Dar e un material tare, dur, care rezistă ani întregi. Dacă așterni sâmburii cu grijă și răbdare, și-i lipești cu scuipat, iese o podea mai tare ca granitul”, explică primarul localității, Ghiocel Sămădău. 

Iar acesta este doar începutul! Pentru că au terminat de pavat podeaua, gospodarii vasluieni vor folosi restul de sâmburi pentru decorat casele. „Am putea avea niște case făcute doar din bucățele mici, cum sunt casele făcute de faianțarul spaniol ăla de Gaudi. O să arate comuna noastră ca parcul Guell, doar cu diverse nuanțe de maro lemnos”. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Wednesday, 10.01.2018 16:56 Social

National Cinematografic