Am tot râs de vasluieni că umblă toată ziua beți, dar asta nu înseamnă că totul este rău acolo. Cel mai bun exemplu este comuna Sparții Făcăeni unde locuitorii au reușit să paveze toate ulițele și „străzile” cu sâmburi de prune, reușind astfel să fie singura localitate din județ cu toate drumurile pavate. 

drum samburi prune vaslui.jpg

„Dom'le, știu că ăștia de la oraș nu știu ce este pruna, că n-au văzut decât în poze. Ei bine, pruna e un fruct, care are un sâmbure tare înăuntru. Sâmburele ăla se arunca, sau era spart și folosit ca lemn de foc, cel puțin la noi de când am defrișat toate pădurile și am rămas doar cu livezi. Dar e un material tare, dur, care rezistă ani întregi. Dacă așterni sâmburii cu grijă și răbdare, și-i lipești cu scuipat, iese o podea mai tare ca granitul”, explică primarul localității, Ghiocel Sămădău. 

Iar acesta este doar începutul! Pentru că au terminat de pavat podeaua, gospodarii vasluieni vor folosi restul de sâmburi pentru decorat casele. „Am putea avea niște case făcute doar din bucățele mici, cum sunt casele făcute de faianțarul spaniol ăla de Gaudi. O să arate comuna noastră ca parcul Guell, doar cu diverse nuanțe de maro lemnos”. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 10.01.2018 16:56 Social

National Cinematografic