Echivalentul lui Cărtărescu în matematică nu a luat nici anul ăsta echivalentul premiului Nobel în matematică

Prestigioasa medalie Fields, echivalentul premiului Nobel în matematică, a fost acordată astăzi unui grup de patru profesori de la Cambridge, Princeton, Zürich şi Bonn! Vestea a căzut ca un fulger asupra cercetătorului Marcel Papuc, echivalentul lui Mircea Cărtărescu în matematică, care anul ăsta chiar îşi făcuse speranţe.

Cunoscut pentru demonstraţiile sale lungi şi stufoase, câteva culegeri pentru liceu, trilogia „Socotitor” şi broşura „De ce extragem radicalul din femei”, prof. Papuc a fost propus în repetate rânduri pentru echivalentul Nobelului în matematică de Institutul de Fracţii din Tecuci, echivalentul Academiei Române în matematică.

„Toată lumea ştie că medalia Fields se dă pe criterii politice, sau mă rog, echivalentul criteriilor politice în matematică. Va veni şi vremea lui Marcel Papuc”, a declarat prof. Aurel Dobrin, echivalentul lui Nicolae Manolescu în matematică.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
2 august 2018 14:08

Alte articole

Vezi mai mult