Ecologişti, Bucurenci, salvaţi mediul de el însuşi!

Se spune despre ecologişti că sunt nişte idealişti, nişte naivi, probabil şi din cauză că visează toată ziua cai verzi pe pereţi.

În plus, ecologiştii se dau în vânt poveşti, personajul lor preferat fiind Împăratul Verde. Acestuia i se spunea aşa probabil din cauză că oştenii de la curtea lui nu foloseau deloc cai, ci numai vehicule hibrid, adică un fel de centauri.

 

Cu toate că au minte de copil – nu foarte precoce, între noi fie vorba – ecologiştii sunt oameni de acţiune. Ei organizează tot felul de acţiuni de strângere de gunoaie, pe care uneori le filmează, pentru a realiza astfel filme de acţiune.

Aceste acţiuni presupun, în principal, voluntari care adună gunoaie. Bineînţeles, gunoaiele nu pot fi adunate oricând, ci numai după ce se coc. Trebuie să aştepţi să le vină vremea. Dacă ai luat de jos un ambalaj de napolitană imediat după ce l-a aruncat un ţăran, n-ai făcut nimic. Hârtia aia trebuie să stea un timp acolo, să prindă rădăcini, cineva trebuie să se indigneze la vederea ei.

Mai nou, au apărut cărţile cu coperte din piele ecologică. Probabil că respectivele coperte sunt biodegradabile, şi, după ce ai făcut cornete pentru seminţe din toate paginile cărţii, le poţi lăsa în urmă fără nicio jenă, nu poluezi nimic în felul ăsta.

La cât de vocali sunt ecologiştii, ne pare rău că, din păcate, corpul uman e biodegradabil. Dacă nu am fi alcătuiţi dintr-un material atât de eco, ne-am simţi mult mai în siguranţă, ecologiştii i-ar fi eliminat de mult pe criminalii care au prostul obicei de a ascunde cadavrele prin păduri sau, mai rău, de a le îngropa în mijlocul naturii.

Oricum, infractorii sunt ultimii care ar dori salvarea mediului înconjurător. Din cauza lui, se simt mereu înconjuraţi, fără nicio şansă de scăpare.

În ciuda fondurilor de care se bucură (destul de discret, e adevărat), ONG-urile care luptă pentru protecţia mediului aşteaptă zile şi mai bune, când eventual le vor veni întăriri de pe Marte, în persoana omuleţilor verzi. Până atunci, organizaţii precum Mai mulţi verzişori se descurca şi ele cum pot.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
27 octombrie 2009 12:50
Citește mai mult despre: bucurenci ecologism idealism

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult