Economia României a intrat pe plus, după ce apele au luat un combinat plin de datorii

Inundaţiile nu produc doar dezastre, ci şi lucruri bune! Combinatul Oltchim din Vâlcea a fost luat de şuvoaie şi distrus complet, împreună cu datoriile de miliarde pe care le acumulase la bugetul de stat. Localnicii nu doar că nu s-au speriat, ci au şi ajutat, împingând cu răngi combinatul spre albia Oltului.

“Am 90 de ani şi n-am văzut în viaţa mea combinat mai păgubos decât ăsta. Nu mai aveam speranţe să-l văd distrus”, a declarat un localnic, cu lacrimi de fericire în ochi. După inundarea combinatului, în zonă euro a ajuns la 3,5 lei, ROBOR-ul e 1,4% şi s-au deschis 4 fabrici noi.

“Din păcate, ploile se cam termină, deci creşterea economică se va tempera. Sunt zeci de astfel de coloşi moşteniţi de la Ceauşescu, în care muncesc mii de putori, plătite de stat cu salarii imense. Mai mult, aceste combinate lucrează în pierdere şi consumă resurse importante. Din păcate, noi ne bazăm pe fenomene naturale pentru dispariţia lor, în loc să le aruncăm în aer cu dinamită, ca să scăpăm mai repede de ele, şi paraziţii de prin ele să-şi găsească ceva productiv de muncă, nu să stea cu mâna întinsă la stat, ca până acum”, a spus Decebal Popescu, analist economic.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
11 iulie 2018 13:30
Citește mai mult despre: combinat datorii inundatie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult