Economie! Românii care fac grătar nu mai pun şi carne pe el: “Important e să umplem pădurea de fum”

În acest weekend, pădurile din apropierea oraşelor au fost, ca de obicei, pline de grătaragii, însă foarte puţini dintre aceştia au şi mâncat ceva. Chibzuiţi, cei mai mulţi români s-au rezumat la a face focul, îmbâcsind atmosfera cu fum greu, conform tradiţiei, după care au plecat să ia cina acasă sau au împărţit un sandviş.

“Ieşirile la iarbă verde, la grătar, sunt foarte costisitoare”, declară Victor R., unul dintre posesorii de Dacie tunată care şi-au petrecut weekendul în pădurea Băneasa. “Vara asta am hotărât să mai tăiem din cheltuieli şi să nu mai punem carne pe grătar. Venim la pădure, dăm drumul la caseta cu Nicu Paleru, aprindem grătarul, ne relaxăm în jurul norului de fum şi pe urmă plecăm. Eventual, lăsăm la locul faptei nişte gunoi adus de acasă, să nu ne ia ceilalţi grătaragii drept nişte calici.”

În sprijinul amatorilor de grătare austere, măcelarii oferă deja flacoane cu esenţă de mici, care pot fi ataşate grătarului încins pentru a da fumului savoare şi consistenţă, la un preţ de până la 3 ori mai mic. “Exact ca uleiurile volatile folosite în aromoterapie”, a explicat un specialist în carmangerie alternativă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
15 iulie 2013 08:07

Alte articole

Vezi mai mult