Educaţie ineficientă. Studenţii nu învaţă cum să ceară bani de la părinţi după terminarea facultăţii

Se știe deja de ani buni că facultățile nu-i pregătesc pe tineri pentru viață. Scoatem pe bandă jurnaliști, juriști, sociologi și alte studii umaniste dar când trebuie să ia piept cu realitățile vieții sunt la fel de neajutorați ca un prunc. 

Un studiul al comisiei de Educație și Formare Profesională de pe lângă CE a scos la iveală că peste 74% din studenții români nu au habar cum să ceară bani de la părinți după terminarea facultății. „Tinerii ies din universități dezorientați, buimaci de-a dreptul. Se-așteaptă să fie angajați instantaneu dar nu știu că mai trebuie să stea cel puțin doi ani pe banii babacilor în capitală”, se arată în studiu. 

„Anual producem câteva mii de experți în comunicare și marketing dar câți dintre ei știu să trimită un timbru autotimbrat bunicii să-i spună «Mamaie, vine ziua mea în câte săptămămâni. Trimite și mie vreo 200 de euro și un cozonac de-ăla bun»?”, întreabă sociologul Oliviu Curticăpean. În țările nordice, care au rezolvat de mult această problemă a educației, fiecare student primește un carnet la finalul facultății, în care își notează toate rudele care i-ar putea trimite bani, cu suma trimisă și data, astfel încât să nu se milogească prea des la cineva. „Știți că în Norvegia, prin acest sistem, tinerii absolvenți pot să stea și 5 ani în capitală cu bani trimiși de rude? În România această medie este de două ore”, spune Curticăpean. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

7 iulie 2016 13:41
Citește mai mult despre: bani parinti studenti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult