Intrată în vigoare săptămâna trecută, legea anti-fumat are cele mai bizare efecte în oraşele din estul României! Printre cei afectaţi e şi Onufrie Rîuleţ, şomer în vârstă 42 de ani dintr-un sat de lângă Fălticeni, despre care prietenii spun că, nevoit de noua lege, a ieşit aseară din birt pentru prima oară în viaţă.

iesit_prima_oara_din_carciuma.jpg
“Onufrie e băiat bun, dar n-a mai ieşit de la cârciumă din 1991, când s-a mutat la noi în comună şi s-a apucat de băut. Acum e veteran, are vreo 5 caiete pe numele lui la tejghea”, spune un coleg de pahar. “Aseară i-a venit şi lui pofta să fumeze o ţigară şi am căutat împreună uşa. Eu l-am rugat să-şi pună măcar nişte ochelari de soare, dar el nu şi nu. Acum abia mai vede, l-a trăsnit de tot lumina de afară!”

Din fericire, vederea lui Rîuleţ nu a fost afectată permanent. “Dacă mai are de gând să iasă din cârciumă, totuşi, îl sfătuim să folosească o cremă solară cu factor de protecţie înalt - asemenea salamandrelor de peşteră, pielea lui a pierdut orice urmă de pigment în cei 25 de ani petrecuţi în capătul întunecat al localului”, explică dermatologul satului.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Tuesday, 22.03.2016 07:46 Social

National Cinematografic