Efectele pozitive ale caniculei: moldovenii îmbuteliază căldura de afară pentru la iarnă

Tot mai multe familii din judeţele Botoşani şi Vaslui au început să îmbutelieze căldura produsă de caniculă pentru a o folosi la iarnă. Familiile care apelează la acest procedeu spun că asta e singura lor şansă pentru frigul care va veni la iarnă, în condiţiile în care au fost de mult debranşate de la căldură. Astfel, în zonă pot fi observate tot mai multe recipiente foarte mari, în care oamenii păstrează căldura.

„După cum spune un vechi proverb românesc, omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie. Aşa facem şi noi acum: vara asta îmbuteliem căldură, iar la iarnă vom îmbutelia frig pentru vara viitoare. Bani nu avem nici pentru a ne branşa din nou la sistemul centralizat de căldură, nici pentru centrală termică. Dacă nu adunăm căldura acum, când e gratis, la iarnă vom îngheţa de frig”, spune unul dintre vasluienii care are deja puse deoparte câteva sute de metri cubi de căldură.

“Sperăm să mai prindem încă o săptămână de caniculă ca să strângem căldură suficientă pentru la iarnă”, a adăugat acesta.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
13 august 2010 11:44
Citește mai mult despre: caldura canicula Moldova

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult