Efectele scandalului emisiilor. Ai Volkswagen? Plăteşti retroactiv o taxă suplimentară de poluare!

Panică printre posesorii de Volkswagen care şi-au înmatriculat maşina în ultimii 7 ani. Statul român a înţeles să aplice prost efectele fraudei cu emisiile poluante, obligând proprietarii să achite o taxă suplimentară de poluare. Ministerul transporturilor a instituit de urgenţă ordonanţa prin care posesorii oricărui tip de Volkswagen va plăti până la 40 de ori mai mult decât taxa de poluare iniţială, indiferent că maşina e diesel sau pe benzină.

“Dacă la data înmatriculării Passatul dumneavoastră polua cât un tractor, dar avea un soft care minţea testerul și ați plătit o taxă mică, nu vi se pare normal să achitaţi diferenţa?”, spune Robert Acrişor, de la Ministerul Transporturilor.

În schimb, proprietarii sunt revoltaţi: “Nu e corect! Neamţul greşeşte, românul plăteşte? E inadmisibil. Iar taxa de poluare oricum era ilegală!”, declară furios Victor T, proprietar Golf 2.0 TDI second din Germania, care urmează să achite o diferenţă de 16.000 de Euro la stat, ca taxă suplimentară de poluare.

Oficialii de la ministerul transporturilor spun că proprietarii maşinilor, dacă sunt nemulţumiţi de taxă, pot acţiona grupul Volkswagen în instanţă, să ceară recuperarea banilor, deşi spun că probabil puţini vor apela la această variantă: “Au bani de Volkswagen, dar n-au bani de taxe? De ce nu şi-au luat un Logan, atunci?”, a mai spus Robert Acrişor, secretar de stat.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
23 septembrie 2015 11:18
Citește mai mult despre: ANAF taxa poluare Volkswagen

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult