Efectul Untold! În Cluj sunt atât de mulți oameni, c-au ajuns să stea ungur cu român în aceeași casă

Clujul este invadat în aceste zile de turiști veniță să asiste la festivalul Untold, motiv pentru care în oraș nu se mai găsesc locuri de cazare. Situația este atât de dramatică încât au ajuns să stea român cu ungur sub același acoperiș. Până și Emil Boc s-a mutat la viceprimarul UDMR Anna Horvath acasă, ca să elibereze apartamentul pentru niște rude de la țară venite la Untold.

Se pare că sute de ani de ură și dezbateri pe tema cine-a fost primul în Ardeal au pălit în fața avantajelor financiare. ”M-am mutat la István acasă și mi-am închiriat apartamentul pe Airbnb. Iar banii obținuți o să-i împart cu István, eu 75%, el 25%, că e minoritar”, spune clujeanul Flaviu P. ”Dar culmea e că apartamentul l-am închiriat chiar la niște unguri. Ironic, nu?”

Astea sunt însă doar situațiile fericite. Pentru că există și veritabile scandaluri în zona căminelor studențești, unde au ajuns să stea în aceeași cameră români din sud cu unguri din Harghita sau Covasna. ”Sudiștii care n-au văzut în viața lor un ungur până să vină la Untold sunt cei care-i urăsc cel mai mult, deci e de înțeles de ce s-au scandalizat când s-au trezit cu ungurul în cameră”, spun organizatorii festivalului.

Scris de Calin
4 august 2016 17:08
Citește mai mult despre: roman ungur Untold

Alte articole

Vezi mai mult