Eficiență! În loc de 400.000 de Dacii, uzina Mioveni va construi o singură Dacie uriașă

Deși inițial anunțaseră că și-au mărit capacitatea de producție la 400.000 de Dacii pe an, reprezentanții uzinei de la Mioveni s-au răzgândit. Într-un efort de a mări eficiența unității, în locul sutelor de mii de automobile, se va construi o singură Dacie uriașă.

„Ne-am dat seama că e o pierdere de timp și resurse să construim 400.000 de mașini, e un număr imens. Încercați să numărați până la 400.000, să vedeți cât durează”, spune Christophe Dridi, directorul companiei.

Noua Dacie va avea 4 kilometri lungime, 1.5 kilometri înălțime și va fi capabilă să găzduiască un șofer și 5.000 de pasageri. „Noul model este foarte încăpător. Dacă într-o Dacie normală nu puteai căra mai mult de 3 porci în portbagaj, noul model poate găzdui 3 abatoare întregi”, explică Cristophe Dridi.

Pentru a păstra datina, automobilul va fi dotat și cu o cruce uriașă în parbriz, pentru care primarul Gabriela Firea a donat deja 10 milioane de euro din bani publici. De asemenea, primăriile au demarat și o amplă acțiune de mărire a gropilor, pentru a face față noului model.

Scris de Luchian
17 ianuarie 2019 13:01
Citește mai mult despre: dacia mioveni uzina

Alte articole

Vezi mai mult