Deși inițial anunțaseră că și-au mărit capacitatea de producție la 400.000 de Dacii pe an, reprezentanții uzinei de la Mioveni s-au răzgândit. Într-un efort de a mări eficiența unității, în locul sutelor de mii de automobile, se va construi o singură Dacie uriașă.

"Ne-am dat seama că e o pierdere de timp și resurse să construim 400.000 de mașini, e un număr imens. Încercați să numărați până la 400.000, să vedeți cât durează", spune Christophe Dridi, directorul companiei.

dacie_uriasa_uzina.jpg
Noua Dacie va avea 4 kilometri lungime, 1.5 kilometri înălțime și va fi capabilă să găzduiască un șofer și 5.000 de pasageri. "Noul model este foarte încăpător. Dacă într-o Dacie normală nu puteai căra mai mult de 3 porci în portbagaj, noul model poate găzdui 3 abatoare întregi", explică Cristophe Dridi.

Pentru a păstra datina, automobilul va fi dotat și cu o cruce uriașă în parbriz, pentru care primarul Gabriela Firea a donat deja 10 milioane de euro din bani publici. De asemenea, primăriile au demarat și o amplă acțiune de mărire a gropilor, pentru a face față noului model.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Luchian | Thursday, 17.01.2019 12:43 Social

National Cinematografic