Deși inițial anunțaseră că și-au mărit capacitatea de producție la 400.000 de Dacii pe an, reprezentanții uzinei de la Mioveni s-au răzgândit. Într-un efort de a mări eficiența unității, în locul sutelor de mii de automobile, se va construi o singură Dacie uriașă.

"Ne-am dat seama că e o pierdere de timp și resurse să construim 400.000 de mașini, e un număr imens. Încercați să numărați până la 400.000, să vedeți cât durează", spune Christophe Dridi, directorul companiei.

dacie_uriasa_uzina.jpg
Noua Dacie va avea 4 kilometri lungime, 1.5 kilometri înălțime și va fi capabilă să găzduiască un șofer și 5.000 de pasageri. "Noul model este foarte încăpător. Dacă într-o Dacie normală nu puteai căra mai mult de 3 porci în portbagaj, noul model poate găzdui 3 abatoare întregi", explică Cristophe Dridi.

Pentru a păstra datina, automobilul va fi dotat și cu o cruce uriașă în parbriz, pentru care primarul Gabriela Firea a donat deja 10 milioane de euro din bani publici. De asemenea, primăriile au demarat și o amplă acțiune de mărire a gropilor, pentru a face față noului model.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Luchian | Thursday, 17.01.2019 15:43 Social

National Cinematografic