Elefantul Dănuţ de la zoo Băneasa a fost supus unei operaţii de schimbare de sex

Premieră mondială la grădina zoologică Băneasa: elefantul Dănuţ a fost supus unei operaţii de schimbare de sex. Procedeul medical a durat mai bine de 20 de ore şi a fost un succes, astfel că, începând de azi, elefantul Dănuţ este femelă. “Numărul de femele elefant e în continuă scădere, asfel că decizia lui Dănuţ de a deveni femelă e binevenită”, a declarat directorul grădinii zoologice.

El speră că noul sex al lui Dănuţ va ajuta grădina zoologică să-şi crească numărul de elefanţi, în condiţiile în care medicul care a efectuat operaţia a dat asigurări că proaspăta femelă poate rămâne însărcinată. Ca fapt divers, la operaţie a participat şi doctorul Ciomu, care a reuşit practic cu ochii închişi să-i taie masculinitatea lui Dănuţ.

Încă de când a sosit în grădina zoologică bucureşteană, elefantul Dănuţ a avut un comportament atipic. Nu părea deloc interesat de femele, preferând să se joace toată ziua cu trompa altor elefanţi masculi. La început se credea că e o simplă problemă de acomodare, însă odată cu trecerea timpului îngrijitorii de la zoo au realizat că Dănuţ nu se simte bine în corpul său. Ei au încercat în prealabil mai multe activităţi pentru a-l face interesat de femele, însă s-au convins că problema lui Dănuţ este alta.

Astfel că, după consulaţii cu psihologul grădinii zoologice, s-a luat decizia efectuării operaţiei de schimbare de sex. Intuiţia lor a fost corectă, imediat după operaţie Dănuţ devenind mult mai vesel şi mai plin de energie.

Pentru a acoperi costurile operaţiei, cel mai probabil masculinitatea lui Dănuţ va fi vândută muzeului Antipa.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
31 mai 2010 08:43
Citește mai mult despre: elefant operatie zoo

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult