Elevii au copiat la bac cu o mască pe față, pentru a nu fi identificați pe camerele de filmat

Scene de o ingeniozitate rară la sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Mulți elevi s-au prezentat la examen cu cagule pe față, pentru a nu fi identificați pe camerele de luat vederi atunci când copiază. Tinerii s-au mișcat foarte repede. După ce au intrat în sala de clasă, ei au redactat lucrarea pe baza copiuțelor din buzunar și au dispărut în timp record, fără să lase nicio urmă.

Profesorii sunt îngroziți de gestul elevilor și speră ca făptașii să fie prinși. Iată ce declară o supraveghetoare de 28 de ani, profesoară de istorie la un liceu din Fetești:

Eram la catedră, îmi mâncam senvișul, când văd că intră un elev cu ciorapul tras peste față. Îmi spune: Dați-mi toate subiectele, altfel iese urât. Se pare că era înarmat până-n dinți cu copiuțe. S-a dus în bancă, a rezolvat subiectele și pe urmă a predat lucrarea. Acuma prinde-l dacă poți!”

Din fericire, unuia dintre elevi i-a picat masca atunci când și-a lăsat lucrarea pe catedră. Din cauza unghiului dificil, el nu apare pe camerele de laut vedere, însă profesorul supraveghetor susține că l-ar recunoaște. În aceste momente, elevului i se întocmește portretul robot, pentru a fi dat în urmărire generală. Imagini cu chipul său vor fi trimise la toate facultățile din țară, care trebuie să nu-l primească la cursuri, deoarece nu și-a luat bacul pe bune.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
7 septembrie 2011 08:33

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult