Elevii, nederanjaţi de interzicerea telefoanelor în şcoli: ”Cât timp nu sunt interzise în cârciumi, nu ne afectează”

După ce Ministerul Educației a decis să interzică elevilor să mai folosească telefoanele mobile la ore, reacția elevilor a fost cât se poate de elegantă: ”Totul e să nu le interzică în baruri”, spun elevii. Aceștia, deși tineri, au înțeles că la putere e PSD, un partid stalinist, obișnuit să le ia oamenilor bunurile personale, deci nu s-au mirat deloc când li s-a spus că telefoanele li s-ar putea confisca.

În multe clase, regula deja a fost încălcată: ”Când a trecut dirigintele pe aici. ca să cerșească fondul clasei, ne-au dat repede telefoanele, să ne sunăm părinții ca să le spunem să vină cu bani la ședință”, spune Matei, elev. Evident, există și abuzuri. În unele clase, telefoanele sunt ținute ca garanție până se achită ”obligațiile” elevilor, adică banii pentru zecile de

Măsura ministerului s-a dovedit cretină în multe cazuri. Abandonul școlar e la cote maxime pentru că elevii spun că ”efectiv acum n-are sens să mai mergi la școală” și nici nu mai părăsesc barurile.

A existat un singur caz în care un elev a fost de acord cu interzicerea telefoanelor, dar evident era vorba de turnătorul clasei.

Scris de Ionut
12 ianuarie 2018 09:01
Citește mai mult despre: elevi scoala telefoane

Alte articole

Vezi mai mult