Elevii se plâng de subiectele vechi de la Bac: „Ni se tot dă Moromeții în loc de Macanache sau Deliric”

Programă învechită, profesori îmbâcsiți. Elevii de liceu au fost supuși și în acest an la proba de limba română scris la un chin îngrozitor, trebuind să caracterizeze relația dintre două personaje din Moromeții. „Cine naiba mai ascultă Moromeții în 2017”, s-au întrebat, cu stupoare, elevii ieșiți de la examen.

„Este clar că învățământul trebuie modernizat, adus la zi. Tinerii din ziua de azi nici nu mai știu cine e Raku, ce mai face Drops și de ce s-au certat cu 1Q-Sapro. Mulți elevi și-au sunat părinții să le spună ceva de aceste personaje. Oricum, pentru nota 10 trebuia să scrii și că Freaka da Disk a cânta pe două-trei albume cu Morometzii înainte să intre în Paraziții”, a declarat un inspector școlar.

Acum elevii au acces la internet și youtube și știu mai degrabă de Macanache sau Deliric decât de bătrâni ca Tatae sau Rimaru de la RACLA. „Ne întrebăm de ce crede lumea în geto-daci, păi dacă doar de Getto-Daci aud la școală, ce să le ceri. Trei sferturi din elevi cred că Piele și Os încă mai cântă iar Deceneu nu e un tip care lucrează la o spălătorie de mașini din Tecuci ci încă e un MC de valoare, care dă cu rimele cum dădea Ștefan cel Mare cu sabia în turci”.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

26 iunie 2017 13:06
Citește mai mult despre: Bacalaureat moromeții

Alte articole

Vezi mai mult