Elevii vasluieni, siliți să meargă prin ger, că școlile au crama în fundul curții, nu sub clădire, cum e normal

S-a vorbit mult de problema toaletelor din școlile vasluiene, că majoritatea sunt în fundul curții și neracordate la canalizare, iar în timpul ăsta o problemă și mai mare a fost trecută sub tăcere. Acum însă, cu gerul năpraznic din ultimele zile, problema nu a mai putut fi ignorată și a explodat: școlile din Vaslui au și cramele în fundul curții, nu în beciul de sub clădire, cum ar fi normal.

”E inuman, bieții micuți trebuie să meargă prin ger ca să ajungă la cramă, și fac asta de fiecare dată când se termină băutura în clasă. Adică extrem de des, cam o dată la fiecare 30-40 de minute”, se plânge un angajat al Protecției Copilului Vaslui. ”Copiii nu se plâng, că le place băuturica, dar asta nu înseamnă că e normal ce se întâmplă.

Ghiocel Asimionesei, un director de școală vasluian, are însă soluția. ”În loc de canalizare, mai bine tragem conducte prin care să curgă băutura de la cramă în sălile de clasă și am rezolvat problema”, sugerează acesta. ”Sau măcar în biroul directorului, dacă nu în toate sălile de clasă, ar fi bine și așa.”

Scris de Calin
1 martie 2018 13:03

Alte articole

Vezi mai mult