Elicopterele Puma vor fi înlocuite cu unele Adidas, de ultimă generație

În pofida pandemiei, modernizarea Armatei se desfăşoară conform planului! Azi s-a semnat înlocuirea vechilor elicoptere Puma cu elicoptere Adidas, de ultimă generaţie.

Măsura vine la doar câteva luni după ce contractul de 300 milioane de dolari pentru elicoptere Skechers a fost anulat din cauza unor probleme la spuma cu memorie.

„Costă mai mult, dar trebuie să ţinem cont că sunt elicoptere Adidas originale, cu trei pale la elice. Alea cu două, pe care ni le-au propus chinezii, erau în mod evident fake-uri, chiar dacă erau mai comode pentru că uşa pilotului se închidea cu arici şi nu cu şireturi”, a declarat colonelul Geany Popescu zis Fitzosu, însărcinat cu înlocuirea vechilor „pumeţi”.

O veste bună e că piloţii noilor elicoptere nu vor avea nevoie de cursuri suplimentare. „Cine a zburat cu elicopterele Puma se descurcă foarte bine şi cu Adidas, şi cu Nike, câtă vreme are branţurile potrivite – şi asta doar în caz de platfus”, a precizat Marcian Drăguţă, expert în aeronautică şi cizmărie.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
16 martie 2021 12:57

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult