Iminenta sosire a lui Radu Mazăre creează emoție și speranță printre deținuții de la Rahova. Cum cererea pentru Mazăre este mare, directorul închisorii a anunțat încă de săptămâna trecută că norocosul care va fi coleg de celulă cu fostul primar al Constanței va fi stabilit prin tragere la sorți.

inchisoare_dusuri_sapun.jpg Ieri, ca niciodată, toți deținuții au fost prezenți la slujba de duminică, unde s-au rugat parcă mai intens ca niciodată. Apoi, și-au făcut curățenie generală în celulă, au rearanjat mobilierul într-o formă mai atractivă, ba chiar și-au pus și perdele. ”Schimbarea e dramatică, de dimineață aveam impresia că mă aflu în showroom-ul Ikea, nu în închisoarea Rahova”, a glumit directorul penitenciarului.

Însă indiferent cine va fi norocosul tras la sorți, un lucru e cert: se va putea bucura de Mazăre doar pentru o săptămână. ”Am stabilit să repetăm tragerea la sorți săptămânal”, spune directorul închisorii, ”pentru că altfel riscam să mă trezesc cu acuzații de discriminare din partea deținuților. Mai ales că Radu Mazăre are o pedeapsă de 9 ani, e normal să se bucure toți deținuții de el, nu doar unul singur.”

Scris de Calin | Monday, 20.05.2019 07:05 Social

National Cinematografic