Eroul necunoscut de la Romană. Un şofer a intrat pe trotuar şi a dărâmat tarabele cu mărţişoare

Incindent fericit în această dimineață, pe bulevardul Magheru din București. Un sofer absolut treaz a intrat cu mașina pe trotuar și a distrus mai bine de 30 de tarabe cu mărțișoare. Evenimentul a fost cu atât mai tulburător cu cât pe asfalt nu s-au găsit nici un fel de urme de frânare.

Martorii oculari spun că au izbucnit în aplauze și urale când au văzut bolidul gonind peste tarabe, călcând sub roți sute, poate mii de mărțișoare și alte kitsch-uri de sezon. La ieșire din zona coloane acesta a călcat un bătrân dar vârsticul s-a ridicat rapid de pe jos și și-a cerut scuze.

Agenții poliției rutiere au consemnat în procesul verbal că șoferul a fugit de la fața locului de frică să nu i se facă statuie. Cu toate acestea, deși s-a făcut nevăzut în doar câteva secunde, câțiva martori spun că pot să reconstituie chipul acestui sfânt din memorie și deja a început strângerea de semnături pentru construiea unui ansamblu arhitectonic care va fi amplasat în Piața Universității, în locul statuii lui Mihai Viteazu, care, deși a făcut și el câte ceva, nu se ridică la nivelul ăsta.

Scris de Ef
24 februarie 2016 08:02
Citește mai mult despre: martisoare

Alte articole

Vezi mai mult