Eşec de proporţii: România, din nou în rândul ţărilor cu vreme nefavorabilă

Un comunicat emis azi de Organizaţia Naţiunilor Unite situează România la coada clasamentului ţărilor cu vreme acceptabilă. Din cauza vremii instabile, riscăm să ajungem în lumea a treia, în rândul ţărilor cu un grad ridicat de risc de ploaie.

Ministrul Mediului consideră că raportul ONU este injust, pentru că nu ţine cont de situaţia particulară a ţării noastre: „Avem o moştenire grea. Trăim în condiţii meteorologice dificile, ca să nu zic de mizerie. Am depăşit cu bună ştiinţă cota de grindină, care e de maximum treizeci de boabe pe metru pătrat de acoperiş. Mai grav, n-am reuşit să absorbim la timp niciuna din ploile alocate de UE pentru agricultură, industrie şi turism, iar rezultatele se văd: fulgere, tunete, vijelii şi copaci doborâţi în plină stradă. Totuşi, eu cred că o să iasă soarele şi pe strada noastră”, a încheiat optimist ministrul.

Specialiştii sunt de părere că starea jalnică a vremii din România se explică prin faptul că ţara noastră nu investeşte destul în cercetare. Meteorologul Romica Jurcă ne explică situaţia: „Cercetarea meteorologică românească este la pământ, iar puţinii cercetători care au rămas în ţară sunt depăşiţi de situaţie. După ce am fost ani la rând Solarul Europei, acum o să ajungem în lumea a treia meteorologică.”

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de TNR
24 iunie 2011 15:26

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult