Eșecul BOR în România. Nici până acum n-avem o mașină care merge pe rugăciuni

Poate cel mai răsunător eșec al Bisericii Ortodoxe Române se leagă nu de spiritualitate, ci de industria automobilului. Deși are o putere financiară cu care puține corporații din România se pot lăuda, BOR nu a investit deloc în visul de aur al enoriașilor săi, mașina care merge pe rugăciuni.

Semnele din popor au fost întotdeauna acolo. Să ne gândim doar de câte ori creștinii aflați la volan și-au împreunat mâinile ca pentru rugăciune și au rostit plini de evlavie „Doamne, fă-o să pornească!“. Un semn clar că nimic nu ar ferici mai mult creștinii ortodocși din țara noastră decât o mașină care să meargă nu cu benzină sau motorină, ci cu cuvântului Domnului activat prin rugăciune.

Pe de altă parte, Patriarhului Daniel i-a fost imposibil să afle despre acest vis de aur al ortodocșilor pe care îi păstorește cu atât de multă abilitate financiară. Preafericitul se deplasează numai cu limuzine Mercedes, așa că nu i-a murit niciodată motorul ca să fie nevoit să-și întoarcă fața spre Dumnezeu și să-l roage să-i repornească mașina. La fel, fiind foarte bogat, n-a făcut niciodată pana prostului, ca să aibă nevoie ca limuzina lui să treacă pe rugăciune.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Calin
13 martie 2022 09:57
Citește mai mult despre: BOR masina Patriarhul Daniel rugaciune

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult