Ești plecat în vacanță? Verifică pe site-ul Poliției dacă locuința ta a fost jefuită

Poliția Română vine în întâmpinarea oamenilor plecați în vacanță cu o aplicație prin care aceștia să poată verifica dacă le-a fost spartă casa. „Mulți dintre cei plecați în vacanță nu reușesc deloc să se distreze din cauză că stau cu grija casei. Tot ce au de făcut este să folosească Internetul și să posteze aici adresa exactă și data când se întorc din concediu, plus o scurtă listă cu bunuri de valoare care se găsesc în casă. Simplu și eficient.”

Odată ce ați introdus aceste date, site-ul Poliției va căuta în baza de date și vă va spune dacă au fost jefuiți sau nu. Dacă hoții v-au călcat deja pragul, veți primi următorul răspuns: „Temerile dumneavoastră sunt întemeiate. Locuința v-a fost jefuită! Vacanță plăcută!” În caz contrar, veți primi mesajul: „Nu ați fost încă jefuit! Spargerea va avea loc cel mai probabil mâine, în jurul orelor 23.30. Hoții ar putea fi interesați în primul rând de plasma dumneavoastră de 107 cm și de bijuteriile soției.”

Ideea a fost primită cu entuziasm de o mare parte a populației fără ocupație. Iată ce ne-a declarat, sub protecția anonimatului, un domn ras pe cap care se recomandă Fane Pisică: „E o măsură binevenită. Lipsa asta de informare nu face bine nimănui, că niciodată nu știi exact cine e acasă.”

Evident, există și câțiva cetățeni paranoici care preferă să nu-și facă publice adresa și perioada când lipsesc de acasă. Purtătorul de cuvânt al Poliției le transmite acestora că o fac pe riscul lor! „Cei care nu ne vizitează sunt fie superstițioși, fie oameni care preferă ca spargerea casei lor să fie o surpriză.”

Scris de TNR
30 aprilie 2012 14:04

Alte articole

Vezi mai mult