Euro, la paritate cu dolarul. Covrigul vine puternic din urmă

Situația se complică pe piețele financiare după ce deciziile Uniunii Europene au dus la prăbușirea monedei Euro. România nu pare afectată de dezastrul generat de conducerea UE pentru că a avut o politică inteligentă și nu a aderat la moneda euro.

Pe de altă parte asta nu înseamnă că nu suntem afectați. Prețul monedei forte, covrigul, a crescut exponențial în ultimii doi ani. Indiferent de minciunile răspândite de Institutul Național de Statistică (care este, fiind instituție de stat, obligat legal să mintă) covrigul a ajuns la 2 lei, față de un leu cât era în urmă cu trei ani. Aceasta implică o inflație de 100%, ce arată cu adevărat dezastrul economiei românești.

„Desigur, o primă măsură a guvernului va fi să coacă mai mulți covrigi, pentru a reduce din valoarea acesteia dar, din ce vedem la premierul Marian Ciucă, lucrurile stau exact invers. După cum se poate observa cu ochiul liber, acesta mănâncă cel puțin 10% din covrigii de pe piață, dolofanul”, a explicat analistul economic Decebal Popescu pentru publicația Profit.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

13 iulie 2022 18:28
Citește mai mult despre: covrigi dolari Euro inflatie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult