Cine a spus că românii sunt necumpătaţi? Un gospodar din Găeşti se laudă că taie din acelaşi porc de mai bine de şapte ani, reuşind să-şi hrănească de Crăciun întreaga familie şi câţiva prieteni apropiaţi.

porc_cumpatat.jpg
Deprins cu austeritatea încă din anii grei ai comunismului, Victor Rolcea foloseşte o riglă pentru a tăia din porc exact cât îi trebuie pentru Sărbători. “Nu aruncăm nici un centimetru. Când terminăm de tăiat şi pârlit cât ne trebuie, bandajăm porcul şi până la anul e ca nou.”

“Uneori mai ciupim şi un colţ de ureche, pentru tobă, dar porcul nu se supără, are unde să-şi pună cercei.”

“Pe urmă invit un vecin, maximum doi, la pomana bucăţii de porc şi bem 35 ml de ţuică în cinstea evenimentului”, continuă să povestească găeşteanul cumpătat, cunoscut în trecut şi pentru abilitatea sa de a face până la opt ciorbe dintr-o singură găină.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Friday, 19.12.2014 21:06 Social

National Cinematografic