Evităm risipa! Un român chibzuit din Găeşti taie din acelaşi porc de mai bine de 7 ani

Cine a spus că românii sunt necumpătaţi? Un gospodar din Găeşti se laudă că taie din acelaşi porc de mai bine de şapte ani, reuşind să-şi hrănească de Crăciun întreaga familie şi câţiva prieteni apropiaţi.

Deprins cu austeritatea încă din anii grei ai comunismului, Victor Rolcea foloseşte o riglă pentru a tăia din porc exact cât îi trebuie pentru Sărbători. “Nu aruncăm nici un centimetru. Când terminăm de tăiat şi pârlit cât ne trebuie, bandajăm porcul şi până la anul e ca nou.”

“Uneori mai ciupim şi un colţ de ureche, pentru tobă, dar porcul nu se supără, are unde să-şi pună cercei.”

“Pe urmă invit un vecin, maximum doi, la pomana bucăţii de porc şi bem 35 ml de ţuică în cinstea evenimentului”, continuă să povestească găeşteanul cumpătat, cunoscut în trecut şi pentru abilitatea sa de a face până la opt ciorbe dintr-o singură găină.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
19 decembrie 2014 19:06
Citește mai mult despre: carne Ignat porc Sarbatori

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult