Exemplu de multiculturalism! La ghişeul ANAF din Covasna scrie “M*ie contribuabililor” în 20 de limbi

Surpriză plăcută pentru toți cei care aveau impresia că în Secuime nu te descurci decât dacă știi limba maghiară. Sediul ANAF din Covasna oferă cel mai bun exemplu de multiculturalism și respect pentru absolut toate naționalitățile: mesajul de referință al instituției, ”Muie contribuabililor!”, este scris în nu mai puțin de 20 de limbi.

”Vrem să fim siguri că fiecare persoană, indiferent de etnie, înțelege exact ce părere are ANAF-ul despre ea”, a explicat purtătorul de cuvânt al instituției. ”Considerăm că gestul de a veni și a sta timp de câteva ore la mai multe cozi nu este suficient de edificator, așa că scrierea cu litere imense a mesajului «Muie contribuabililor!» e cât se poate de necesară. Ca să fie totul clar!”

Ba mai mult decât atât – pentru că vorbim totuși de Secuime, unde sunt extrem de mulți analfabeți – în sediul ANAF din Covasna există câteva persoane angajate special doar ca să se plimbe printre oamenii de la cozi și să le șoptească la ureche ”Muie contribuabililor!”. ”Suntem probabil singurii care nu-i discriminăm pe cei care nu știu să citească”, s-a lăudat șeful ANAF Covasna.

Scris de Calin
28 septembrie 2017 11:09
Citește mai mult despre: ANAF Covasna

Alte articole

Vezi mai mult