Exercițiu militar româno-american! Dimineața, românii aveau câte două arme, americanii, niciuna

Exercițiu militar NATO eșuat în această dimineață la baza de la Kogălniceanu. Soldații români și cei americani trebuiau să simuleze împreună un atac terestru asupra unei baze inamice, însă soldaților americani le-a fost imposibil să participe, dintr-un motiv cât se poate de întemeiat: n-aveau arme.

În schimb, soldații români au fost toți mai mult decât pregătiți: avea nu o armă, ci câte două fiecare. ”Deși impresia generală este alta, s-a dovedit, iată, că armata română este mult mai bine pregătită și serioasă decât cea americană”, exultă caporalul Robert Acrișor. ”Americanii sunt la nivelul la care erau soldații români la Oituz și Mărășeși, când au rămas fără arme de foc. Niște înapoiați, ce să mai!”

Săritori, soldații români s-au oferit să le dea câte o armă americanilor, doar că nu gratis. Dacă unii au vrut bani, ”la un preț bun, șefu’!”, alții au încercat să facă diverse schimburi: arme contra telefoane mobile sau bijuterii, însă s-au lovit de refuzul americanilor. ”Am demonstrat că avem și spirit de camaraderie, ceea ce nu pot spune și despre americani, că n-au cumpărat nici măcar o armă de la noi”, spune același Robert Acrișor.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
2 martie 2017 11:40
Citește mai mult despre: armata NATO

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult