Exodul continuă. După trenul Cluj-Viena, au apărut cursele de vaporaş Timişoara-Viena

Românul găseşte mereu o cale! Emigraţia în masă a românilor continuă şi se diversifică. După trenul Cluj-Viena, ideal pentru românii care vor să emigreze, dar le e frică de zbor, în Timişoara primarul Robu a inaugurat cursa de vaporaş Timişoara-Viena.

Vaporaşele pleacă pe Bega, ajung în Tisa, apoi în Dunăre şi de acolo direct la Viena. Cursa costă tot 30 de euro, iar locurile sunt vândute pe următoarele 2 luni, semn că în ţară nu prea mai e de trăit. Ca şi în cazul trenului Cluj-Viena, se cumpără doar bilete dus şi vaporaşele se întorc goale: “Cine e tâmpit să se întoarcă în ţara asta?”, spun călătorii.

Pe lângă tren şi vaporaşe, românii din Maramureş au la dispoziţie Mocăniţa Vişeu-Viena, care face un pic mai mult decât trenul normal, dar oricum e mai bine decât cu maşina, pentru că în zonă nu există drumuri aproape deloc.

Alţi români se descurcă şi ei cum pot. De la Tulcea se poate emigra cu Deltaplanul Tulcea-Viena, iar în Bucegi nişte întreprinzători oferă Parapanta Omu-Viena, cu sosire pe acoperişul catedralei Sf. Ştefan.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
10 decembrie 2018 17:00
Citește mai mult despre: Bega cluj mocăniţă tren vaporaş Viena

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult