Explicaţie. Banii româneşti sunt plini de bacterii pentru că umblă prin spitale

O cercetare premiată cu premiul IgNobel a scos la iveală că bancnotele românești ar fi cele mai murdare din lume. Polimerul din care sunt făcute reține foarte multe bacterii, mult mai multe decât alte tipuri de bancnote, și mult mai mult timp. Explicația fenomenului a fost dată de doi savanți români, experți în șpagă. 

„Bacteriile de pe bancnotele românești provin din spitale, unde banii sunt folosiți pentru șpagă. Datele adunate în ultimii 10 ani ne arată că cele mai murdare locuri din România sunt spitalele, urmate de instituțiile publice și parlament. După ce ies din spitale, acești bani ajung la miniștri sau parlamentari care sunt, de regulă, niște creaturi extrem de împuțite și nespălate”, explică Decebal Popescu, virusolog și doctor în economie.

Experții spun că românii se pot pot proteja de bacteriile de pe bani dacă renunță definitiv la muncă, pentru că ajutoarele sociale se dau pe card. Totodată, românii trebuie să evite plățile cash la birt și să apeleze la metode moderne de tranzacționare, cum ar fi caietul de datorii urmat de poprirea pe cont. 

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

16 septembrie 2019 15:05
Citește mai mult despre: spaga

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult