Expresia “Şefu, ai şi tu o ţigară?”, motivul pentru care românii refuză funcţii de şef

Un studiu publicat recent arată că românii refuză tot mai des să preia funcții de șef din cauza responsabilităților enorme pe care această funcție o implică. Astfel, aparent, oamenii care sunt șefi chiar trebuie să dea o țigară când sunt interpelați de cineva pe stradă cu „șefu’, n-ai o țigară?”

„Voi nu știți, că n-ați fost șefi niciodată, dar când ajungi cu adevărat șef ceva se schimbă în tine. Te miști altfel, te comporți altfel. Când vine un sărac și te ia cu „șefu, n-ai o țigară” sau ceva similar, noblețea funcției te obligă să-i dai”, spune Iancu Diaconescu, fost șef, retras acum din activitate.

Majoritatea celor chestionați spun că în prima zi de când sunt promovați șefi termină un pachet de țigări în primele ore ale dimineții. „Când vine omul sau bucureșteanul și-ți cere o țigară, nu i-o dai doar pe aia. După ce și-o aprinde omul întreabă și dacă n-ai una „pentru drum”. Așa că un șef adevărat are tot timpul la el două pachete de țigări, pentru putea fuma și el dacă dorește”, explică dl. Diaconescu.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

19 ianuarie 2019 09:43
Citește mai mult despre: sef tigara

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult