Încă o lovitură grea pentru industria bârlădeană care arată că autoritățile locale, dar și cele centrale, nu sunt capabile să asigure un climat economic competitiv pentru zona Moldovei. La nici doi ani de la fastuoasa inaugurare, fabrica de muiat posmagii din Bârlad a fost închisă pentru că nu au reușit să angajeze niciun om. 

fabrica-posmagi-barlad.jpg

„Fabrica avea o capacitate de 800.000 de posmagi pe lună care putea fi crescută în cazuri de necesitate până la un milion de posmagi. Aveam și o cale ferată dedicată ce aducea vagoane întregi de posmagi calitatea I din Bacău”, a explicat patronul fabricii, dl. Mihai Mihalache.

Cu toate acestea, chiar și cu o linie modernă de înmuiere, angajatorul nu a putut găsi forță de muncă pentru pornirea producției. „Le-am oferit transport, cazare, vouchere de vacanță și de cadouri dar când auzeau că trebuie să înmoaie posmagii singuri ziceau pas, mai bine mă spânzurați decât să fac asemenea muncă”. 

Investitorul a încercat să aducă forță de muncă din străinătate dar nu a putut legal întrucât fabrica era construită pe fonduri europene, printr-un program de dezvoltare regională a comunităților aflate în dificultate, adică trebuiau angajați localnici. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 07.05.2019 15:15 Social

National Cinematografic