Fabrica de muiat posmagii din Bârlad a fost desfiinţată pentru că nu s-a ocupat niciun post

Încă o lovitură grea pentru industria bârlădeană care arată că autoritățile locale, dar și cele centrale, nu sunt capabile să asigure un climat economic competitiv pentru zona Moldovei. La nici doi ani de la fastuoasa inaugurare, fabrica de muiat posmagii din Bârlad a fost închisă pentru că nu au reușit să angajeze niciun om. 

„Fabrica avea o capacitate de 800.000 de posmagi pe lună care putea fi crescută în cazuri de necesitate până la un milion de posmagi. Aveam și o cale ferată dedicată ce aducea vagoane întregi de posmagi calitatea I din Bacău”, a explicat patronul fabricii, dl. Mihai Mihalache.

Cu toate acestea, chiar și cu o linie modernă de înmuiere, angajatorul nu a putut găsi forță de muncă pentru pornirea producției. „Le-am oferit transport, cazare, vouchere de vacanță și de cadouri dar când auzeau că trebuie să înmoaie posmagii singuri ziceau pas, mai bine mă spânzurați decât să fac asemenea muncă”. 

Investitorul a încercat să aducă forță de muncă din străinătate dar nu a putut legal întrucât fabrica era construită pe fonduri europene, printr-un program de dezvoltare regională a comunităților aflate în dificultate, adică trebuiau angajați localnici. 

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

7 mai 2019 13:15
Citește mai mult despre: munca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult