Fără bani de la buget, BOR activează planul de rezervă: ”Luăm mai mult de la cei săraci cu duhul”

Deși, evident, nu-i convine că în proiectul de buget nu sunt alocate fonduri pentru Catedrala Mântuirii Neamului, BOR nu pare prea tare afectată de situație. Asta pentru că în Dealul Mitropoliei s-a eloborat din timp un plan de rezervă, gândit special pentru astfel de situații.

”Cine crede că banii bisericii vor fi mai puțini în 2016 e un naiv”, spune Patriarhul Daniel, șeful BOR. ”Se va schimba doar modul în care îi obținem, nu totalul lor. Asta e, n-avem de la buget, luăm mai mulți de la proști. Sau, de la cei sărăci cu duhul, cum îi numește oficial biserica noastră. Sunt destui în România, nu e cazul să ne panicăm pentru niște amărâte de milioane de lei care nu mai vin de la buget.”

Și ca să demonstreze că planul de rezervă este perfect viabil, Patriarhul le-a prezentat jurnaliștilor un seif imens, despre care spune că tocmai ce i-a fost livrat din Elveția. ”Atât vă să pun: acest seif va deveni neîncăpător pentru banii pe care îi vom lua de Crăciun și Anul Nou de la cei săraci cu duhul. Deci nu e cazul să ne plângeți de milă”, a arătat șeful BOR.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
6 decembrie 2015 13:33
Citește mai mult despre: bani BOR catedrala Patriarh

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult