Femeia de 240 de kilograme naşte monştri

Am citit azi prin ziare despre femeia de 240 de kilograme care a născut. E incredibil câtă atenţie i se dă, câtă isterie a generat în jurul ei, câţi curioşi a adunat pe holurile spitalului, câţi medici au pus pariu dacă se rupe targa sau nu. „Adevarul” văd ca a făcut şi un fotoreportaj pe tema asta. Practic, reporterii ne-au relatat, minut cu minut, cum a fost transportată femeia. Ia fiţi atenţi aici: „Drumul până la lift a fost parcurs fără probleme. Pompierii au avut emoţii să o coboare cu liftul pe Victoria”. Încă nu mi-e clar dacă e vorba de o ştire sau de un banc cu graşi.

 

Oricum, mulţi au uitat de adevăratul erou. Nu medicul care a ajutat-o să nască merită titlul ăsta, ci bărbatul care a lăsat-o însărcinată. Am tot respectul pentru el şi, mai ales, pentru suferinţele lui. Nu-i comentez gusturile în materie de femei. Până la urmă, cine sunt eu să-l judec, oi avea şi eu ciudăţeniile mele. Dar omul ăsta chiar e un erou. Şi nu vorbesc neapărat de momentul în care copilul a fost conceput. Vă daţi seama ce e în sufletul lui atunci când femeia îl întreabă faze de genul: „Auzi, rochia asta mă face să par grasă?” Bine, în cazul lor se ajunge la variaţii suprarealiste: „Auzi, rochia asta care nu mă mai încape mă face să par grasă?” Sau, când el si uită în gol, absent: „Auzi?” Probabil că azi, când a născut, l-a întrebat chestii şi mai crunte, de exemplu, dacă targa pentru transportul persoanelor obeze o face să pară grasă.

 

Copilul merită şi el ceva atenţie, măcar la final. Până acum, a fost principalul alibi al femeii pentru greutatea pe care o avea. Când auzea cineva că are 240 de kilograme, probabil că îi potolea imediat şocul: „Bine, şi copilul ăla atârnă greu”. Când îi auzeai explicaţiile, erai tentat să crezi că pruncul i s-a depus inclusiv pe ceafă. Nu zic că nu atârna şi el la cântar, dar femeia aia trebuie să scoată din ea câteva creşe până să prindă şi Oana Roman speranţe că o poate ajunge din urmă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
18 februarie 2010 16:33

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult