Femeile ne iubeşte, dar nu ne înţelege!

Un titlu absolut halucinant mi-a atras recent atenţia: “Şi bărbaţii citesc COSMO”. E genul de titlu care te poate face să te dezici de breasla masculină. Sincer, n-aş accepta niciodată să fiu membru al unui grup care citeşte COSMO.

Sper că nici voi, confraţi masculi!

Dar să ne delectăm cu argumentaţia:

“Dacă noi cumpăram lunar aceeaşi revistă, normal că îi roade curiozitatea de a afla ce găsim atît de interesant în ea. Şi cum asta le permite să ne cunoască mai bine, îşi asumă riscul de a fi surprinşi de amici devorînd… o revistă pentru femei!”

Consoarte femei, “mark my words”: NU NE INTERESEAZĂ CE REVISTE CITIŢI! Cînd o femeie citeşte o revistă, bărbatul e fericit, nicidecum curios. Deci ipoteza de la care se porneşte e falsă. Iar aia cu riscul abia dacă mai merită comentată: nici măcar într-un scenariu absurd n-o să vezi un bărbat citind Cosmopolitan pe sub masă, în timp ce aşteaptă să vină următorul metru de bere (“un metru de bere” e o comandă magică, prin care îţi sînt aduse direct 10 sau 12 halbe de bere, ca să ştiţi şi voi). Eventual devorează revista dacă găseşte poze deocheate în ea, dar aia o face în intimitate, nu de faţă cu alţii.

“Replici ca: «Fugi măi de-aici, serios?» sau «Nu pot să cred că la asta se gîndesc ele de fapt! Ştrengarele!» sînt normale atunci cînd un bărbat pune pentru prima dată mîna pe o revistă destinată femeilor.”

Nu, bărbatul veritabil nu pune mîna pe astfel de reviste. Sau dacă o pune, o pune ca să dea cu ea de pămînt, că iarăşi nu joacă nimic echipa preferată. (Apropo de asta: Zicule, iar mi-ai mîncat ficaţii!) Şi încă un apropo: nu vă zicem “ştrengare”, vă zicem altfel…

“Citeşte cu amuzament şi cu interes crescînd fiecare pagină, avînd puternica senzaţie că mai multe uşi i se deschid în faţă şi că în sfîrşit are o percepţie cît de cît corectă asupra «realităţii» femeilor.”

Din nou, fals! Doar naivii încearcă să înţeleagă femeile. O femeie nu poate fi înţeleasă. Punct! Orice demers în sensul ăsta e sortit eşecului. Nu ne propunem să vă înţelegem, ci doar să convieţuim alături de voi.

“În timp, ajunge să dezvolte un interes special pentru următoarele rubrici:

Bîrfele cu şi despre celebrităţi

Acum înţeleg şi ei ce tot povestim noi, fetele, cînd ne întîlnim. N-aveau habar de istoria celor 6 copii ai cuplului Brad Pitt – Angelina Jolie, iar atunci cînd prietenele lor le povesteau ceva în legătură cu asta, tăceau mîlc, prefăcîndu-se a fi familiari cu povestea. Acum pot răsufla liniştiţi, au aflat ce e aia scientologie şi cum o terorizează (spiritual!) Tom Cruise pe frumoasa lui soţie, Katie Holmes.”

Bună dimineaţa! E frumos ce se zice mai sus, dar aduce prea izbitor a vis feminin. Arătaţi-mi bărbatul interesat de cîţi copii are Angelina Jolie! Vă spun eu, nu există! Angelina Jolie e aia cu care orice bărbat ar vrea să facă copii. Copii noi, de-ai tăi, nu din ăia adoptaţi. Nu te poţi gîndi, bărbat fiind, la copiii Angelinei. La modul în care ea îi face cu tine, aia da, dar nimic mai mult. Şi încă o chestie: cînd voi vă întîlniţi nu ne interesează ce povestiţi, pentru că, dacă voi vă întîlniţi, şi noi ne întîlnim. Şi, credeţi-ne, avem cu totul alte subiecte de conversaţie.

“Testele psihologice

Adoră să le facă! Chiar dacă, la sfîrşit, pătrăţelele albastre pe care le-au bifat majoritar le spun «eşti nebunatică în pat», nu-i deranjează cîtuşi de puţin. Asta este poate singura lor şansă de a-şi explora (inconştient) latura feminină. În plus, e distractiv să răspunzi la nişte întrebări bine aduse din condei.”

Bărbaţii nu-şi explorează niciodată latura feminină, dintr-un motiv cît se poate de banal: n-o au! Sau dacă o au, se cheamă că şi-ar fi dorit să se nască femei. Nu că ar fi ceva anormal în asta, dar pur şi simplu e irelevant din punct de vedere masculin (masculinitatea cu faţa la perete nu prea e masculinitate). Şi un mic pont: bărbaţii nu vor fi niciodată daţi pe spate de condeiul unei femei. De ţîţe sau de cur, da, dar niciodată de condei!

“Interviurile cu tipi

Ia să vedem, ce are Jude Law de mor toate femeile după el, iar prietena mea suspină pe poza lui? Cum reuşeşte George Clooney să atragă tipe la vîrsta lui? Care e secretul?
De aici învaţă cum să se comporte cu femeile, cum să-şi «lucreze» latura seducătoare şi cum să cîştige încrederea tipelor. Îşi dau şi ei seama că nu e de ajuns să-şi ţină pumnii şi să spere la o brumă de noroc.”

Noi, bărbaţii, avem simţul realităţii. N-o să ne batem niciodată cu Jude Law sau George Clooney. Majoritatea sîntem microbişti şi ştim, de exemplu, că Universitatea Cluj, o echipă admirabilă dealtfel, nu se va putea bate niciodată cu Barcelona sau Chelsea. Plus că, dacă un bărbat ţine în pumni cheile de la un Ferrari sau un Bentley, e mai mult decît probabil să fie de ajuns.

“Confesiunile

Aici e distracţia cea mai mare! Descoperirea momentelor jenante prin care trec femeile îi fac să se simtă mai bine în pielea lor («Vezi, măi, că şi lor li se întîmplă…»).
În plus, aşa află şi ei ce ne trece nouă prin cap şi ce credem noi că le trece lor prin cap, ceea ce e întotdeauna util, mai ales în caz de neînţelegere cu tentă conflictuală.
Se văd analizaţi şi răs-analizaţi, aşa că se pot pune în gardă, ceea ce e bine pentru noi, că poate pricep şi ei într-un final cum e mai bine să se comporte.”

Măi să fie, şi femeile au ejaculare precoce?!? Asta, recunosc, n-o ştiam. Welcome to the club! Totuşi, momentele noastre jenante apar de regulă cînd invocăm scuze puerile pentru a pleca de la bere. Îs momentele alea penibile în care colegii de pahar ne-o bagă pe aia cu “statul sub papuc”.

“Text: Roxana Cioriia”

Dragă Roxana, eşti în eroare. Pentru tine, bărbaţii sînt genul de animale pe care nu le-ai văzut nici măcar în cuşca de la Zoo, darămite în mediul lor natural. E ca şi cum m-aş apuca eu să scriu despre balauri.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
5 octombrie 2009 18:28
Citește mai mult despre: barbati femei relatie studiu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult