Fenomen bizar: 90% din elevii români care iau premii la olimpiade devin a doua zi elevi americani

Tot mai mulţi părinţi se plâng că, brusc, odraslele lor devin cetăţeni americani, cu domiciliul peste Ocean şi un viitor strălucit! Potrivit cercetătorilor, fenomenul neobişnuit nu e provocat de consumul de droguri sau de transformările din timpul pubertăţii, ci de participarea la olimpiadele internaţionale.

“Dacă te trezeşti într-o zi că pe fiul tău îl cheamă John şi învaţă la Princeton, cel mai probabil a fost fără ştirea ta la o olimpiadă internaţională şi a luat un premiu important”, explică Decebal Popescu, expert în obiceiurile adolescenţilor. “Mulţi copii se înscriu la olimpiade, influenţaţi de anturaj, şi încep să înveţe pe ascuns. Îi vezi ajungând din ce în ce mai devreme acasă, stând singuri în cameră cu tot felul de cărţi, cerând bani de rechizite, iar în istoricul browserului de internet au mai multă Wikipedia decât pornografie.”

Consecinţa apucării de învăţat e aproape inevitabilă, adaugă savantul. “Odată cu prima medalie la chimie sau informatică, tinerilor încep să le apară vize de SUA şi bilete de avion.”

“Nu trebuie să-i batem sau să-i pedepsim. Mulţi au să-şi dea seama singuri pe ce pantă au alunecat, au să se lase de învăţat şi au să redevină nişte loaze puturoase normale. Cât despre cei care au apucat să ia premii şi au devenit americani, chiar dacă o să-i vedem mai rar, au să-şi răscumpere greşeala întreţinându-ne la bătrâneţe.”

Scris de Vasile
16 iunie 2014 11:06

Alte articole

Vezi mai mult