Fenomen bizar la Muzeul de Istorie: Statuia lui Traian are de peste 2 zile „o erecţie colosală”

Cunoscuta statuie a lui Traian, aflată de câţiva ani pe treptele Muzeului de Istorie din Bucureşti, a fost acoperită de urgenţă în cursul dimineţii, după ce trecătorii jenaţi au remarcat că aceasta are o erecţie “de dimensiuni istorice” de mai bine de două zile.

Conform autorităţilor, cauza erecţiei nu a fost încă desluşită, existând însă indicii că mai multe tinere studente ar fi intrat recent în muzeu purtând rochiţe sumare. “Luăm în calcul introducerea unor reguli de ţinută vestimentară pentru vizitatorii noştri de sex feminin, astfel încât nicio manifestare de genul acesta a împăratului Traian să nu le mai dea palpitaţii trecătorilor mai pudici”, a declarat curatorul muzeului.

Pe de altă parte, specialiştii în artă monumentală susţin că fenomenul ar fi fost unul “spontan şi natural, având în vedere că era dimineaţă” şi că “în ipostaza în care l-a surprins sculptorul, împăratul Traian era încă în putere şi plin de entuziasm după cucerirea Daciei.” Potrivit acestora, dacă autorul statuii i-ar adăuga câteva riduri, îmbătrânindu-l cu zece ani, “problema erecţiei s-ar rezolva de la sine.”

Scris de Vasile
21 ianuarie 2014 12:01

Alte articole

Vezi mai mult