Cunoscut drept capitala mondială a sforicelelor, Odorheiul Secuiesc are un motiv în plus de mândrie. Sforicelele cu care sunt legați brăduții de mașină folosiți în automobilele Ferrari sunt produși chiar în combinatul industrial din această localitate. 

sfoara_ferrari.jpg

Odorheiul Secuiesc are o lungă tradiție în producția de sfori de mici dimensiuni. Prima manufactorie a fost înființată în acest oraș în 1784, de către groful Retard Karoly și, în scurt timp, s-a transformat într-o afacere de succes. Aurel Vlaicu și-a cumpărat sforicele de aici ca să-și lege prima oara sticla de apă și căciula în carlingă. 

„Acesta este un prim pas în extinderea serviciilor noastre”, a declarat Szebes Szaboczkly, directorul combinatului de sfori din din Odorhei. „Urmează să semnăm un parteneriat și cu Audemars Piguet, noi vom furniza sforile cu care agață salamul de grindă bucătăreasa cantinei unde mănâncă muncitorii de acolo”. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 06.11.2014 20:05 Social

National Cinematografic