Filmul „Motorul de căutare”, despre mecanicul auto de la Google

După succesul pe care l-a avut cu Reţeaua Socială, în care este prezentată poveste site-ului Facebook, regizorul David Fincher ne prezintă acum Motorul de căutare, un film epic despre fondatorul Google şi lupta lui pentru căutare pe net.

Povestea se învârte în jurul lui Larry Page, un programator tocilar interpretat de actorul Danny Trejo. Larry lucrează ca mecanic auto într-un servis, şi tot repară la un motor de căutare, însă fără succes: motorul de căutare nu porneşte. Ca să pornească motorul de căutare, Larry are nevoie de un prieten care să-l împingă, însă aici are o problemă: cum să cauţi un prieten, dacă tocmai motorul de căutare e defect?
Larry este nevoit să recurgă la o căutare manuală, în urma căreia îl găseşte pe programatorul Sergey Brin, personaj interpretat de Wesley Snipes. Sergey se pricepe la motoare de căutare şi îl ajută şi el cum poate, iar amândoi întemeiează compania Google.

Filmul Motorul de căutare se anunţă a fi un succes la fel de mare ca şi Reţeaua de socializare, însă regizorul David Fincher nu are de gând să se oprească aici. Trilogia calculatoarelor va fi completată cu filmul Sistemul de Operare, în care aflăm povestea celui care a întemeiat Microsoft. Teoretic este vorba despre aceeaşi acţiune ca şi în Motorul de căutare, însă personajul principal este Bill Gates, un medic chirurg care vrea să facă un sistem de operare. Dar atât pentru acum, că nu vreau să vă stric surpriza.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
10 martie 2011 09:03

Alte articole

Vezi mai mult