Teatru absurd în fața ușii unui filosof român. După ce a fost turnat de vecini pentru zădărnicirea combaterii bolilor, filosoful fost vizitat de doi polițiști deciși să-l amendeze. Doar că la mijloc ar fi o confuzie: filosoful spune că el este de orientare nihilist și susține zădărnicia combaterii bolilor, nicidecum zădărnicirea, cum este acuzat.

filosof_ingandurat.jpg ”Sunt nihilist de orientare fenomenologică și știu foarte bine că în orice boală avem de-a face cu o entelehie, deci orice abordare care-și propune combaterea punctuală a bolii e asimptotică spectrului real. Și n-o zic doar eu asta, ci și ego-ul meu transcendental - și-o întreagă filiație husserliană. Să nu confundați însă transcendentalul cu transcedentul, că doar n-am citit degeaba Kant”, a încercat să explice filosoful.

”Vorbește, bă, frumos! O să iei amendă și pentru injurii adresate organului de poliție”, a reacționat imediat polițistul care știa să scrie. ”Auzi la el, ne-a zis «cunt»! Păi ce crezi mă, că noi nu știm engleză? Știm și noi, bă! Cunt înseamnă tont, iar asta e o înjurătura, deci amendă scrie pe tine. Cine-i tont acuma, cine?”

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Calin | Wednesday, 01.04.2020 19:30 Social

National Cinematografic