Filosof nihilist, acuzat de zădărnicia combaterii bolilor

Teatru absurd în fața ușii unui filosof român. După ce a fost turnat de vecini pentru zădărnicirea combaterii bolilor, filosoful fost vizitat de doi polițiști deciși să-l amendeze. Doar că la mijloc ar fi o confuzie: filosoful spune că el este de orientare nihilist și susține zădărnicia combaterii bolilor, nicidecum zădărnicirea, cum este acuzat.

”Sunt nihilist de orientare fenomenologică și știu foarte bine că în orice boală avem de-a face cu o entelehie, deci orice abordare care-și propune combaterea punctuală a bolii e asimptotică spectrului real. Și n-o zic doar eu asta, ci și ego-ul meu transcendental – și-o întreagă filiație husserliană. Să nu confundați însă transcendentalul cu transcedentul, că doar n-am citit degeaba Kant”, a încercat să explice filosoful.

”Vorbește, bă, frumos! O să iei amendă și pentru injurii adresate organului de poliție”, a reacționat imediat polițistul care știa să scrie. ”Auzi la el, ne-a zis «cunt»! Păi ce crezi mă, că noi nu știm engleză? Știm și noi, bă! Cunt înseamnă tont, iar asta e o înjurătura, deci amendă scrie pe tine. Cine-i tont acuma, cine?”

Scris de Calin
1 aprilie 2020 17:04
Citește mai mult despre: filosof

Alte articole

Vezi mai mult