Firea anunţă că aerul condiţionat din autobuze porneşte doar dacă sunt 50 grade 3 zile consecutiv

Primarul general al capitalei a anunțat că legea nu-i permite să ceară RATB ca șoferii să dea drumul la aerul condiționat în autobuze, invocând o prevedere care spune că acesta poate fi pornit doar dacă temperatura exterioară depășește 50 de grade celsius trei zile consecutiv.

„Mă știți, dacă-mi place ceva mai mult decât mileurile, este respectarea legii. Cu dragă inimă le-aș da drumul la aer dar nu vreau să încalc legislația. Voi cere Guvernului să scadă acest prag la 45 de grade, este temperatura la care prietenii mei pensionari spun că începe să devină călduț și se poate deschide un geam”, a spus primarul Gabriela Firea.

Pentru pornirea aerului condiționat în autobuze, RATB va angaja câte un om ce va sta în cabina șoferului cu un ochi pe termometru și o mână pe geam afară, ca să dea el drumul la aer condiționat. Asta pentru că o altă hotărâre a Consiliului General spune că șoferii RATB nu au voie să umble la butonul de aer condiționat în timpul mersului sau când staționează, ei fiind obligați să fie atenți tot timpul la trafic.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

30 iunie 2017 14:06
Citește mai mult despre: autobuze caldura

Alte articole

Vezi mai mult