Autorităţile condamnă ferm iniţiativele deplasate ale românilor care aleg să muncească ilegal ca să-şi deszăpezească maşinile. Fiscul avertizează ferm: “Orice tip de muncă trebuie fiscalizată. Vrei să dai la lopată? Fă-ţi măcar un contract pe drepturi de autor şi dă-mi CAS-ul şi CASS-ul, cum face toată lumea. De ce furi banii statului? Ceilalţi care muncesc cum pot?”, spune Robert Acrişor, director ANAF.ilegalist_lopata.jpg

În cazul în care doriţi totuşi să munciţi la lopată, cel mai bine e să vă faceţi un PFA, sau împreună cu vecinii să constituiţi o Cooperativă de Artizani şi să plătiţi minimul de 3% pe venit, aferent unui salariu minim. Atenţie, dacă aveţi studii superioare, luaţi în calcul un brut mult mai mare, nu furaţi, avertizează autorităţile.

Cei de la Fisc spun că măsura nu e deloc exagerată. “Pentru cei care îşi spală singuri maşina am zis să închidem ochii, deşi e clar muncă la negru. Dar pentru curăţat maşina, chiar şi 3 ore la lopată, păi la 500.000 de ilegalişti deja am avea bani serioşi”. Fiscul oferă însă posibilitatea ca bonul pentru lopată să fie dedus pe amortizare, măsură de bun simţ.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de TNR | Thursday, 06.02.2020 17:54 Social

National Cinematografic