Frământări creştine: Crezi că Iisus te iubeşte, sau mai are şi pe altcineva?

Site-ul Patriarhiei Române e asaltat de mesaje de îngrijorare din partea credincioşilor, care se plâng că nu mai sunt siguri de relaţia lor cu Iisus. Iată ce scrie o enoriaşă care semnează Anamaria: „Dragă Patriarhie, eu Îl iubesc mult pe Iisus, dar de la o vreme am cam intrat la bănuieli. De exemplu, duminica trecută la Biserică o femeie se lăuda în gura mare că Iisus o iubeşte pe ea. O fi adevărat? Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat, ca să ştiu ce am de făcut: Are rost să mai lupt pentru relaţia cu Iisus, sau mai bine încerc să-mi refac viaţa alături de alt Mesia, acum, cât sunt încă tânără. Ştiu că I-am jurat credinţă veşnică, dar nu ştiam că e chiar bătut în cuie!”

Astfel de mesaje îi pun în dificultate pe preoţii care administrează site-ul, ei încercând din răsputeri să-i împace pe credincioşi cu Iisus. Contra unei sume de bani, desigur. Sunt însă şi mesaje absolut dezarmante, la care chiar nu ai ce să răspunzi, precum acesta: „L-am iubit mult pe Iisus acum douăzeci de ani, dar nu mai e ca la început. Cu timpul apare rutina, iar eu nu cred în ciorbă reîncălzită.”

Alte mesaje sunt ceva mai înţelepte, iar autorii par să fi găsit singuri o soluţie de compromis la această problemă. Andrada Pahonie, profesoară de balet, are o părere foarte tranşantă: „Monoteismul e învechit! Să fim serioşi, că nimeni nu e monoteist de bună-voie. De exemplu, eu şi Iisus avem o relaţie deschisă. El mai iubeşte şi pe alţi credincioşi, iar eu mă mai rog şi la alte divinităţi. E perfect aşa, nimeni nu se supără.”

Scris de TNR
2 aprilie 2012 15:04

Alte articole

Vezi mai mult