Franța a inițiat programul rabla pentru copii

Franța a anunțat că vrea să încurajeze producția autohtonă de copii, grav afectată de criză, și să limiteze importul de copii din Europa de Est. Deși aceștia sunt mai ieftini, până la urmă fac tot cât ai dat pe ei și te lasă în drum când ți-e lumea mai dragă.

Mai multe familii de francezi s-au arătat nemulțumite de copilul pe care l-au cumpărat de la țiganii români. Se pare că acesta nu ține la fel de mult ca un copil francez. Pe la 11 ani, de exemplu, se apucă de țigări și începe să scoată un fum ciudat. Chiar dacă te duci cu el la reparat, psihologul ridică din umeri și spune că n-are ce să-i facă, de țigări nu te lași așa de ușor.

Francezii preferă totuși copiii din Europa de Est, doarece consumă puțin, nu mănâncă ca sparții. Chiar dacă nu au dotări foarte bune, cel puțin îți faci treaba cu ei și la bătrânețe îți aduc o cană de apă.

Francezii care se respectă au mai mulți copii, câte unul pentru fiecare membru al familiei. De multe ori, familiile de francezi au atât un copil de oraș, cât și unul cu care să meargă la drum lung. Diferența e că plodul de oraș e mai mic, ca să ai aibă loc lumea de el pe trotuar atunci când îl iei după tine la cumpărături. De obicei, al treilea copil e off-road și se pretează drumurilor de la țară, pe unde îl duci ca să îi arăți rudelor, să vadă și ele cât a mai crescut. Se pare că pedofilii își iau copii care să țină la tăvăleală.

Franța vrea ca toate aceste categorii de copii să fie acoperite de producția internă. De aceea, Ministerul francez al mediului urmărește să înnoiască parcul de copii, deoarece de la un timp străzile Parisului s-au umplut de copii și cerșetori handicapați, aduși din Est. În acest scop, Guvernul francez a inițiat programul rabla pentru copii, dar dacă citești în ce constă ți se rupe sufletul.

Scris de TNR
12 ianuarie 2011 10:01

Alte articole

Vezi mai mult