Fraudă la Evaluarea Naţională. Un elev i-a dat profului un teanc de bani cu ziare la mijloc

Nici anul acesta nu am scăpat de încercările de fraudare a examenului de evaluare națională. În comuna Mioveni din județul Argeș un elev a fost dat afară de la examen după ce a încercat să păcălească profesorul cu un teanc de bani care era, de fapt, două foi de 100 de lei și restul ziare tăiate.

„Elevul a fost scos din sala de examen și dus în cancelarie, unde avem un aparat cu ultraviolete pentru verificat bancnote, cumpărat de inspectorat. Cu această ocazie am aflat și că bancnota de dedesupt era falsă. Atragem atenția tuturor «curajoșilor» care vor mai încerca aceste metode că profesorii nu sunt fitecine și știu cum arată un teanc de bani”, a declarat inspectorul general adjunct Argeș, Ioana Manciu.

Elevul riscă acum exmatricularea din școală și va fi nevoit să reia clasa a 8-a petnru a participa la examenul de anul viitor. „Are timp să-și bage mințile în cap și bani reali în teanc. Școala e obligatorie în România, dar nicăieri nu scrie că trebuie să fie și gratis pentru toți golanii”, spun profesorii.

Scris de Eftimie
20 iunie 2019 15:06

Articole asemanătoare

Vezi mai mult