Fraudă masivă la Bac! Mii de elevi au trimis în locul lor la proba română scris chinezi şi taiwanezi

Elevii români au dat dovadă azi de o imaginaţie ieşită din comun. Pentru proba română scris, mii de candidaţi au trimis în locul lor în sala de examen elevi din China şi Taiwan care, evident, sunt mult mai bine pregătiţi decât ei. Şi puţin a lipsit ca această fraudă masivă să nu fie descoperită de profesorii care i-au supravegheat azi pe elevi.

„Iniţial, n-am bănuit nimic”, povesteşte un profesor. „Vorbeau româna impecabil, fără dezacorduri, ba erau şi extrem de politicoşi. Singurul lucru care mi s-a părut suspect a fost că toţi purtau ochelari de soare, dar ei susţineau că sunt de vedere. Abia la finalul examenului, când am văzut că toţi elevii cu ochelari de soare au scris pe larg la toate subiectele am intrat la bănuieli.”

Puşi să-şi dea ochelarii jos, tinerii din China şi Taiwan n-au avut încotro şi au recunoscut că au primit bani ca să le ţină locul elevilor români. Ei spun că sunt extrem de săraci şi le-a fost greu să refuze ocazia de a face bani atât de uşor. „Am avut nevoie de doar două zile ca să învăţ materia, iar subiectele au fost oricum extrem de simple, chiar derizorii, aş spune”, a povestit, într-o română impecabilă, un elev din China.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
1 iulie 2013 13:59
Citește mai mult despre: BAC

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult